Geef me de Ruimte

Geef me de Ruimte is een tracé van Art, Fashion & Design voor en door Rotterdamse creatives. Hedendaagse kunstenaars, streetartists, vormgevers en ontwerpers exposeren hun werk bij AVL MUNDO.

[Under construction]

Beste Makers,

Hierbij een update en REMINDER omtrent Geef me de Ruimte, ons plan voor Rotterdamse creatives in de maand december.

 

Wij hebben jullie al enige informatie gestuurd over de Shopping Mall in het M4H-district, maar hebben inmiddels aanvullende gegevens voor wat betreft:

Aanmelding
Aanwezigheid in de shops tijdens de openingstijden
Storemanagers
Budget voor de makers
Link naar subsidieregeling Rotterdamse Makers 2021

DEELNAME
Geef je zo snel mogelijk op; maar uiterlijk 22 november.
Stuur een mail naar info@madeby.works en vermeld hierin

a) al jouw contactgegevens
b) een link naar je website en andere socials
c) een korte beschrijving van je werk of onderneming. OOK WANNEER JE JE AL EERDER HEBT AANGEMELD OF MONDELING HEBT TOEGEZEGD!
Wij hebben deze gegevens nodig voor onze site en al ons PR-materiaal.

DATA EN AANWEZIGHEID
We begrijpen dat het lastig is om alle dagen aanwezig te zijn. Daarom willen we jullie vragen om in ieder geval het eerste of het tweede weekend aanwezig te zijn. Wil je aangeven wat mogelijk is? Ook het liefst via de mail.

Vrijdag 17 december:  16:00 – 00:00 (FEESTELIJKE OPENING)
Zaterdag 18 december: 13:00 – 21:00 met uitloop
Zondag 19 december: 13:00- 21:00
Met exclusieve Sample Sales van Clan de Banlieu en Herschel en dr. Denim

Donderdag 23 december 13:00 – 21:00
Vrijdag 24 december  13:00 – 21:00
Zondag 26 december. 13:00 – 21:00 (Tweede Kerstdag)

Woensdag 29 december 13:00 – 21:00
Donderdag 30 december 13:00 – 21:00
Vrijdag 31 december: 12:00 -18:00 of 21:00 (is afhankelijk van eventuele programmering, maar is op dit moment nog niet duidelijk)

STOREMANAGER
Voor zowel ART, FASHION & DESIGN worden storemanagers aangesteld. Zij zijn de coördinatoren op de werkvloer en jullie contactpersonen. Deze worden asap bekend gemaakt.

BUDGET
Voor makers van de Herenplaats,de Wasserij,de Kroon,Kunst & Complex en Keilewerf is per locatie  €1500,00 beschikbaar. Voor makers buiten deze plekken is er €150,00 pp vergoeding.

SUBSIDIE
De gemeente Rotterdam heeft voor het einde van dit jaar een regeling getroffen voor individuele makers. Wij geven deze link graag aan jullie door.

WAAR
In drie grote leegstaande hallen van Atelier Van Lieshout, in het M4H-district.
Adres: Keileweg 10-12
Een deel van GMDR is al gerealiseerd in de buitenruimte, tijdens de lockdown van vorig jaar.

VOOR WIE EN MET WIE
Inmiddels hebben we ruim 100 deelnemers op het gebied van Art, Fashion & Design. Behalve shops en (foto)tentoonstellingen van bekende Rotterdamse fotografen, zijn ook vintageshops en foodtrucs gevraagd, zodat het toestromend publiek ook wat kan eten en drinken. En er is muziek, DJ’s en Spoken Word-artists. In deze periode zijn er exclusieve sample sales van Clan de Banlieu en Herschel en dr. Denim.

Ook plannen we activiteiten voor kinderen op het gebied van design en kunst, onder meer met Store en Mesh Print Club

Nogmaals: de opbrengsten van verkoop geheel naar jullie, naar de makers en ondernemers. Ook zijn jullie vrij om eigen activiteiten te organiseren zoals shows, fotoshoots, veilingen, workshops, lezingen, performances en rondleidingen. Wel graag in overleg, maar er is ruimte 🙂

HET FRAME
In de hal bouwen we frames die we jullie aanbieden, Zo mogelijk kunnen jullie ook over twee frames beschikken. De frames zijn ongeveer 240 cm (hoog) x 300 cm (breed) x 300 cm (diep) In dit frame kun je je werk tonen. Voor makers van tweedimensionaal werk zijn muren beschikbaar.

BEVEILIGING
Gedurende de periode wordt de hal beveiligd door een bedrijf. Zij zijn ook aanwezig als de shops sluiten en publiek nog wat eet of drinkt. Zij openen en sluiten de ruimte, niemand krijgt een sleutel. We raden je aan om ook zelf te zorgen voor een veilige manier om je werk op te bergen. Of om zelf een verzekering af te sluiten. Momenteel onderzoeken we nog hoe we voor een ruimte kunnen zorgen die afgesloten kan worden. Wordt vervolgd!

FACILITEITEN
In de hal is voldoende stroom, wifi en verlichting, de hal wordt ook verwarmd. Tijdens de openingsuren is er altijd muziek, en zoveel mogelijk (rand)programmering, waarvoor, zoals gezegd, ook jullie input en bijdragen van harte welkom zijn.
In goed overleg regelen wij transport voor het vervoer heen en terug.

CORONAPROOF
Wij handhaven de instructies van het RIVM rondom corona en zullen de QR-codes controleren

Tot zover onze voorlopige informatie, maar ongetwijfeld volgt er nog meer.
Mocht je vragen hebben, stel die dan zo snel mogelijk aan Houssein (06 155 98 675) of stuur die dan per mail.

Momenteel vinden voorbereidingen plaats en werken we samen met De Kroon, De Wasserij, De Keilewerf, de gemeente Rotterdam, SKAR, het CBK, WDKA, Herenplaats, Kunst&Complex, Mash Print Club, CLAN DE BANLIEUE, STORE ROTTERDAM en krijgen we financiële steun van verschillende fondsen, waaronder Pictoright en Volkskracht.

Een Tracé van Art / Fashion / Design
door Rotterdam-West